f t g m
Copyright © 2020 Home - website ontworpen door Peter Hellings - Website ontworpen door P. Hellings

Lenteachtig slot Runnersworld Kempische Cross Competitie 2018-2019

Afgelopen zondag vond rondom de atletiekbaan van Eindhoven Atletiek de laatste wedstrijd van onze cross competitie plaats. Geen winterse taferelen die we in voorgaande jaren rond 15 februari wel mochten meemaken. Maar nu dus een lentezonnetje.

We hebben vorig jaar gekozen voor de prijsuitreiking van de Runnersworld Kempische Cross competitie plaats te laten vinden meteen na afloop van deze laatste wedstrijden. En in het kielzog daarvan werd gekozen voor de verplichting van deelname aan deze laatste wedstrijd. Dit om te voorkomen dat, zoals in het verleden, de podia slechts zeer sporadisch geheel gevuld waren.
Op dit gebied werd dan ook goed gescoord. Praktisch alle prijzen konden tijdens de huldiging worden uitgereikt. Dan toch was de ruis omtrent deze verplichte deelname in heel de Kempen te horen. Uiteraard gaan we binnenkort weer evalueren en gaan we dit onderwerp zeker aan de kaak stellen.
Een snelle eindstand en de daaraan verbonden prijsuitreiking heeft ook zo zijn risico’s. Zeker als de strijd om de ereplaatsen spannend is. Eén verkeerde uitslag kan heel bepalend zijn voor de eindstand. Enkele keren stond dan ook niet helemaal de juiste persoon op de juiste plaats op het podium. Binnenkort gaan we dit rechttrekken door de atleten alsnog de honorering te geven waarvoor ze gestreden hebben.
Wat bracht de editie 2018-2019?
Allereerst weer de welwillende medewerking van onze sponsoren Runnersworld Eindhoven en Buiten-spel waarvoor onze welgemeende dank
Gemiddeld 15 deelnemers per wedstrijd minder dan vorig jaar, maar toen scoorde GVAC met het Brabants Kampioenschap fors hoger en verklaart te afname. Desondanks een kritische nood wat betreft het aantal deelnemers, dat de laatste drie jaren geleidelijk zakt. Gelukkig niet bij de pupillen. Zij scoorden beter en dat is op de eerste plaats te danken aan een forse toename van het aantal deelnemers van Atletiek Oirschot. Zij maakten goed wat er bij de junioren werd ingeleverd. De senioren/masters plusten ook licht ten opzichte van vorig jaar.
Het verlies zit hem dan ook (nog) niet in de wedstrijdatleten, maar in de recreanten. De trimlopen brachten gemiddeld 15 minder recreanten aan de start. Bij de meeste clubs doen bij de eigen wedstrijd de recreanten nog wel mee, maar het is blijkbaar moeilijk voor de recreantentrainers om hun atleten op te trommelen voor de Kempische. Eindhoven Atletiek en GVAC vormen hier een positieve uitzondering.
De individuele prijzen zijn verdeeld.

De verenigingsprijzen.

De einduitslag is gepubliceerd en daaruit blijkt dat Atletiek Oirschot zowel bij de pupillen als bij de junioren de grote winnaar is. De pupillen hebben weer recht op een prima prijs van Buitenspel die AO vorig jaar inzette bij een wervingsevenement en gezien het aantal huidige pupillen met succes. GVAC werd tweede en AVR’69 werd derde.
Bij de junioren kwam dus ook Atletiek Oirschot als winnaar uit de bus. Geen topatleten nog bij de junioren, maar het aantal deelnemers afgezet op het aantal junioren brachten hen de overwinning. In overleg met hun leiding kunnen de Oirschotse atleten een feestje gaan vieren. Hun keuze is nog niet bepaald, maar dat kan een bezoek aan een escaperoom, klimbos of bv. iets dergelijks zijn.
AVR’69 gaat met 30 atleten aan tafel bij Eindhoven Atletiek en gaat zich tegoed doen aan het drie-gangen hardloopmenu, dat door de chef kok van Eindhoven Atletiek voor hen gaat bereiden. Voor de totale uitslag, en de voorwaarden, verwijs ik graag naar het verenigingsklassementen. Hopelijk ook met als resultaat dat iedereen zich voor volgend jaar al weer warm gaat lopen voor deze verenigingsklassementen. Voorlopig gaan we ons opmaken voor het baanseizoen en ik wijs al maar vast op de eerste wedstrijd van Circuit 14 dat zich dit jaar uitsluitend op vrijdagavonden gaat plaatsvinden.
De eerste wedstrijd zal plaatsvinden in Veldhoven bij GVAC en wel op GVAC vrijdag 29-3
De andere wedstrijden AVV op 19-4, GM op 17-5 en Eindhoven Atletiek op 7 juni.

Tenslotte de loterij. Alle deelnemers( recreanten en wedstrijdatleten) die aan 6 van de 8 wedstrijden hebben deelgenomen, doen mee aan de loterij waarin 20 maal een waardebon van € 25,00 verloot worden, beschikbaar gesteld door onze sponsor Runnersworld. Deze verloting zal plaatsvinden tijdens de evaluatie waarbij alle organiserende verenigingen vertegenwoordigd zijn. De namen van de prijswinnaars zullen tzt op deze site worden gepubliceerd.
Nog opbouwende punten voor deze evaluatie? Graag !!. Stuur ze naar : Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ben Saris
Organisatie Runnersworld Cross Competitie