• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Lange tijd is er onduidelijkheid geweest wat betreft de vier wedstrijden van Circuit 14, de jaarlijkse avondwedstrijden die in de Kempen door AVV, GVAC, Eindhoven Atletiek en GM georganiseerd wordt.
Daar de baan van Eindhoven Atletiek, waar ook de studentenvereniging Asterix haar thuishaven heeft, gerenoveerd wordt en waarschijnlijk voor de zomervakantie niet gereed zal zijn, dreigde de situatie te ontstaan dat het Circuit dit jaar slechts drie wedstrijden zou omvatten.
Asterix, die momenteel haar trainingen op de atletiekbaan van GM uitvoert, heeft besloten haar jaarlijkse avondwedstrijd ook in Best te organiseren.
Circuit 14 GVAC Veldhoven 8 4 2016 177Hierdoor ontstond de unieke gelegenheid om éénmalig de wedstrijd van Asterix in Circuit 14 op te nemen.
Qua programma hoefde er slechts enkele kleine wijzigingen te worden toegepast. Alle onderdelen die normaliter in het programma van Circuit 14 zitten, komen nu eveneens voor in de vier wedstrijden, terwijl Asterix nog enkele extra onderdelen uit haar oorspronkelijke programma heeft gehandhaafd. Alle onderdelen welke bij Asterix op het programma staan tellen mee voor de diverse klassementen van Circuit 14.
Een klein verschil in de wedstrijd van Asterix en de overige wedstrijden is dat het inschrijfgeld bij de wedstrijd van Asterix € 0,50 per onderdeel hoger ligt.

De data:
Vrijdag 6 april GVAC Veldhoven
Dinsdag 15 mei AVV Valkenswaard
Vrijdag 1 juni Asterix, op de baan van GM Best
Dinsdag 12 juni GM Best.