• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

De Dieprijtcross van Des Eersel was dit jaar de eerste cross die we aandeden en dat omdat de Witvencross, waar dit seizoen de Brabantse Cross Kampioenschappen worden gehouden, normaliter te vroeg in het seizoen zou plaatsvinden en deze dus verplaatst is naar zondag 14 januari.
Ik wil me na deze eerste wedstrijd even bepalen tot de verenigingsklassementen en deze nog maar eens goed onder de aandacht brengen.

Pupillenklassement
Evenals vorig jaar hebben we een pupillenklassement. Dit klassement is uitgebreid en de drie best geklasseerde verenigingen komen dit jaar in aanmerking voor de door Buitenspel gesponsorde prijzen. DES zelf pakte na hun eigen wedstrijd de leiding, op de voet gevolgd door de winnaar van vorig jaar GM en als derde plaatst zich AVR 69.
Juniorenklassement
Dit jaar voor het eerst ook een juniorenklassement. We hopen met deze actie de junioren meer aan het crossen te krijgen, want het is duidelijk dat vooral in deze categorieën de klappen vallen. Een aardige prijs, die ze zelf in mogen vullen, staat aan het eind van de competitie op hen te wachten. Na de eerste wedstrijd gaat Eindhoven Atletiek aan de leiding. Vlak daar achter staat GVAC en als derde noteren we GM.

Recreanten Senioren en Masters
Ook nieuw is het recreanten senioren en masterklassement. 30 atleten ontvangen op onze kosten een 3-gangen hardloopmenu, samengesteld door Joop Broeders, de amateur chef kok van Eindhoven Atletiek. AVR’69 is furieus van start gegaan in Eersel en heeft een flinke voorsprong genomen. Als nummer twee staat momenteel GVAC geplaatst en als derde DES, hoewel deze laatste nog niet voldaan heeft aan de minimale eis van 25 unieke deelnemers aan de competitie tijdens de uitwedstrijden. Daaraan hebben AVR’69 en GVAC, maar ook Eindhoven Atletiek al wel voldaan. EA had de meeste deelnemers aan de start in Eersel, maar omdat er een eerlijke deelfactor wordt toegepast, afhankelijk van het aantal leden staan ze nog op een bescheiden 9de plaats, waar maar mee gezegd wordt dat ook de kleinere verenigingen kans hebben om deze unieke prijs te winnen. Kwestie van met je loopgroepen aan de trimloop of wedstrijd van de Kempische Cross Competitie deel te nemen.
Overigens: let er bij het inschrijven wel op dat je inschrijft als lid van je vereniging. Indien je met een plaatsnaam inschrijft kunnen wij niet bepalen bij welke vereniging je bent aangesloten en kost het je club kostbare punten. Als je in Eersel toch niet vermeld hebt dat je aangesloten bent, maar dat alsnog wilt doen kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met vermelding van categorie en vereniging. We kunnen dat dan eenmalig aanpassen.
Voor de volledige tussenstanden van de verenigingsklassementen: klik hier.
a.s. Zondag 26 november kunnen we in St. Oedenrode terecht om deze klassementen volledig op zijn kop te zetten.