• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Circuit 14 heeft een mooi seizoen achter de rug. In een rondgang bij de Nederlandse avondwedstrijdencircuits staan we hoog op de ladder wat betreft het aantal deelnemers tijdens een avond/instuifwedstrijd. Zeven jaren geleden begonnen met ca. 800 starts, nu 1200 in 4 wedstrijden. Een mooi uitgekiend , snel, programma, voor elk wat wils en waarbij we vasthouden aan enkele onderdelen die slechts zelden op het programma staan zoals polshoog, steeple, 300 en 400 meter horden, hinkstapsprong, een Engelse mijl en de Olympische estafette .Bij twee wedstrijden kwamen we dit jaar voor het eerst ruim boven de 200 deelnemers met als absolute topper de 224 deelnemers bij de laatste wedstrijd bij Eindhoven Atletiek En ook de prestaties van onze deelnemers nemen jaarlijks toe. Met de woorden ”We mogen met deze cijfers niet mopperen” zal ik de evaluatie over enkele weken, zeker afsluiten.

Prijsuitreiking

Prijsuitreikingcircuit14CustomZelfs de sponsoren waren dik tevreden en hebben goeddeels al toegezegd om ook bij de volgende editie aanwezig te zijn. Eigenaar Sander Halin, van Runnersworld Eindhoven, is in ieder geval zeker van de partij. Dit jaar werden, als experiment, in zijn hardloopwinkel de prijzen van het Runnersworld klassement uitgereikt. Nog wel geen onverdeeld succes, maar daar was de late en verwarrende berichtgeving voor een groot gedeelte debet aan. Toch gaan we volgend jaar op herhaling en zullen de prijzen van dit klassement wederom bij Sander, zelf twee maal actief deze cyclus, worden uitgereikt. Als dank heb ik hem voor het volgende seizoen 4 gratis startbewijzen toegezegd.

De prijswinnaars van de “specialistenprijzen” konden snel na afloop van de laatste wedstrijd worden uitgereikt en dat gaf het secretariaat toch de rust waarnaar we op zoek waren.

Suggesties

Zoals ik schreef denken we dat we Circuit 14 aardig op de rails hebben. Maar uiteraard luisteren we graag naar suggesties die onze deelnemers uiten. Neem daarom rustig contact met ons op via het contactformulier van onze webmaster.

Runamine Kempische Cross Competitie

Wellicht heb je vernomen dat de organisatie van Circuit 14 ook de organisatie van de Kempische Cross Competitie op zich genomen heeft. De organisatie van Circuit 14 wordt voornamelijk gerund door oud baanatleten, maar unaniem werd vorig jaar, toen de KCC dreigde op te houden te bestaan, besloten om deze bij Circuit 14 onder te brengen.

De organisatie van Circuit 14 is namelijk van mening dat om een goed baanseizoen te kunnen draaien een stevig crossseizoen hoort bij de voorbereidingen op dat baanseizoen.

Intussen is ons team uitgebreid met enkele “echte” crossers en we hopen jullie dan ook een net zo succesvol wintercircuit aan te kunnen bieden als Circuit 14. Onze eerste wedstrijd van de Runamine KCC staat op 8 november in Veldhoven op het programma. Runamini heeft zich als hoofdsponsor voor de competitie gemeld en met de voedingssupplementen die Runamine aanbiedt gaat dat zeker nog beter lukken.

Nieuwe website

Binnenkort komen we met een vernieuwde site, www.atletiekregio14.nl , in de lucht. Hierop alle info over het cross seizoen, maar ook alle overige info over de atletieksport in de Kempen hopen we in de toekomst via deze site de ether in te brengen. Nu , eerst maar eens vakantie en daarna, voor het eerst, de Brabantse Kampioenschappen voor pupillen volgens het Athletics Champs concept, in Eindhoven op 5 september Ik wens de organisatie olv Leon Classen vooral voor deze wedstrijd veel succes want er is landelijke belangstelling hoe deze wedstrijd gaat vallen binnen de pupillen atletiek nieuwe stijl.

We spreken zeker nog, maar in ieder geval

Fijne vakantie