• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Met al bijna 100 voorinschrijving, vier dagen voor sluiting hiervan, gaat Circuit a.s. vrijdag , 6 april, in Veldhoven van start. GVAC heeft enkele jaren geleden het voortouw genomen om één van de wedstrijden van het circuit op vrijdag te organiseren en dat heeft goed uitgepakt. Nog geen reden overigens om alle wedstrijden op vrijdag te organiseren, temeer ook omdat de U-track wedstrijden, eveneens op vrijdag worden gehouden. Maar dit jaar komt er in ieder geval één extra vrijdagavondwedstrijd bij. Asterix heeft éénmalig de wedstrijd van Eindhoven Atletiek overgenomen in verband met de reorganisatie van de baan, en neemt op 1 juni wedstrijd 3 uit het Circuit voor haar rekening.

Circuit 14 staat voor vier mooie programma’s waarbij tijdens elke wedstrijd minimaal één onderdeel op het programma staat dat slechts sporadisch aan bod komt bij open wedstrijden. Zo is er bij GVAC gelegenheid om je te testen op de horde en de 200 meter. In Valkenswaard staat jaarlijks het polsstokspringen en de Engelse Mijl op het programma, Asterix neemt dit jaar de Hink Stap Sprong op in het programma en bij de slotwedstrijd van GM wordt naast de gebruikelijke 3000 meter Stee ons eveple dit jaar de 400 meter horden en de afsluitende Afstand Medley Relay verwerkt.
Daarnaast natuurlijk volop de gebruikelijke sprint-, spring- werp- en mila onderdelen.
Prijzen.
Runnersworld Eindhoven is weer de hoofdsponsor van het Circuit en dan met name voor het klassement in de diverse klassen. Tevens slet de organisatie van Circuit 14 zowel voor het sprintklassement als voor het werp- en milaklassement waardebonnen van Runnersworld beschikbaar.
Scarabee Valkenswaard en Intersport van den Broek/Biggelaars sponsoren respectievelijk het overall klassement en het springklassement. Voor uitgebreide info over de prijzen zie elders op deze pagina.
De prijsuitreiking van de Runnersworldklassementen zal wederom bij Runnersworld Eindhoven plaatsvinden en wel op woensdag 20 juni 19.00 uur. Op deze avond is er ook een koopavond voor deelnemers aan Circuit 14 met speciale aanbiedingen.
Maar eerst laten zien dat de trainingen deze winter niet voor niets zijn geweest. Tot a.s. vrijdag in Veldhoven en anders op een van de andere wedstrijden van Circuit 14.

Ben Saris
Organisatie Circuit 14

IMGP5863 1 1De ploegen van Eindhoven Atletiek die vorig jaar het Nederlandse Record vestigden en momenteel op de recordlijst prijken.

afstands medley relay (1200-400-800-1600) SEN 11.22.40 min clubteam Eindhoven Atletiek Best 01-06-2017 Casper van der Putten * Mike Willems * Stan van Helmond * Martin Mom NEO
afstands medley relay (1200-400-800-1600) SEN 13.35.23 min clubteam Eindhoven Atletiek Best 13-06-2017 Serana Tielbeek * Viola van den Berk * Rosanne van Hoesel * Eefje Ottevang