• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

De 2018-editie van circuit14 startte traditiegetrouw in Veldhoven. De 1000 meter is altijd goed voor één of meer recordverbeteringen. Zo ook dit jaar. Luzan Janssen verloor haar record bij de meisjes B aan Roos Blokhuis van AV Passaat, maar veroverde hetzelfde record bij de meisjes A. Zodoende prijkt het Running Team Eindhoven nu ook op de recordlijst. Marissa Damink (ESAV Asterix) verbeterde haar eigen record bij de vrouwen senioren met ruim 5 seconden tot 2.50.47.

Op de hordesprint waren ondanks de tegenwind twee nieuwe records: bij de meisjes A verbeterde Femke Frijters van PAC Rotterdam het record van Eveline Saalberg tot 15.23 en bij de jongens A nam Sander Smits (AV GM) met 15.60 het record over van clubgenoot Bram Elevelt.

Het laatste record van de avond komt op naam van Daan Roosenschoon van het organiserende GVAC. Hij evenaarde het circuitrecord op het hoogspringen bij de jongens C. Hij kwam net als Luuk Mentink, Robin Beks en Maarten Debeij tot 1.75.

De volgende wedstrijd wordt op 15 mei in Valkenswaard gehouden. De volgende atleten hebben daar recht op een gratis startbewijs:

Daan Roosenschoon - GVAC
Sander Smits - AV GM
Roos Blokhuis - AV Passaat
Luzan Janssen - Running Team Eindhoven
Femke Frijters - PAC Rotterdam
Marissa Damink - ESAV Asterix

De nieuwe recordlijst kun je hier vinden.

Vragen of opmerkingen over records? Mail naar Marcel Roosen.