• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

a.s. Vrijdag zijn we te gast bij Eindhoven Atletiek op de vorig jaar volledig gerenoveerde atletiekbaan. Zal het een snelle baan zijn? Voor velen van ons zal het de eerste keer zijn dat we er op terecht kunnen.
caspar
Met deze laatste wedstrijd zijn we ook toe aan de verdeling van de prijzen. Spanning is er nog volop in diverse klassen. Caspar van der Putten heeft bij de mannen weliswaar het hoogste aantal punten gescoord op een onderdeel en zou daarmee het Intersport van den Broek overall klassement winnen, maar hij moet daarvoor in deze laatste wedstrijd nog wel aan de start komen. En finishen. Gezien zijn huidige vorm ligt het in de lijn van de verwachtingen dat hem dat wel gaat lukken. Vooralsnog is het A- junior Jens Peeters die met twee resultaten aan de leiding gaat.
Bij de vrouwen heeft de Belgische Femke Speelman-Rooms de hoogste score. Zij liep in Best een voortreffelijke 300 steeple. Of zij door het leiderschap in het klassement getriggerd wordt o en 4 puntenm in Eindhoven voor de tweede maal van start te gaan is de vraag .Eveline Saalberg van GVAC is hier de huidige aanvoerster, maar wordt op slechts één punt gevolgd door Silke Peeters en ook Lotte Houtman van PH maakt nog volop kans als ze voor de tweede maal van start gaat.
De prijzen voor de overall klassementen zullen direct na afloop van het beslissende onderdeel worden uitgereikt.

Prijsuitreiking Runnersworldklassementen op woensdag 19 juni
Evenals vorige jaren is de prijsuitreiking van de Runnersworldklassementen in de winkel van Runnersworld in Eindhoven aan de Willemsstraat. Na afloop van de uitreiking kunnen de bonnen verzilverd worden want Sander houdt zijn winkel deze avond speciaal open voor alle deelnemers aan Circuit 14 met mooie aanbiedingen.
In deze klassementen al enkele “zekere” winnaars, maar bijvoorbeeld bij de senioren mannen zijn er nog diverse kanshebbers.
Bij de C junioren hebben Orlando Louwers (GM) en Noa Snijders (EA) een flinke voorsprong genomen. Orlando moet echter nog één wedstrijd doen. Bij de jongens B kan Ids van Korven (RTE) het Jack Abernethy (EA) nog knap lastig maken. Beiden moeten in Eindhoven aan de slag om hun drie wedstrijden vol te maken en wie zal dan aan het langste eind trekken. Bij de meisjes B een grote voorsprong van Yara Schoenmakers (RTE). De overwinning kan haar al bijna niet meer ontlopen. Dat zelfde geldt voor Jens Peeters bij de A jongens. Ruime voorsprong voor hem dank zij zijn 8.49.3 op de 3000 meter. Ongemeen spannend is het bij de meisjes A waar Sara van der Stam (GM) en Hannah Cranen (Swift) elkaar slechts 5 punten ontlopen, maar beide moeten nog één keer aan de bak.
Senior Sander Smits (EA met 15.56 op de horden) leidt het klassement, maar 3000 meter loper Ben Souwen en 400 meter loper Hans Velthuis ( beiden EA) zitten hem zwaar op de hielen.
Bij de vrouwen vechten ook hier Eveline Saalberg (GVAC) en Silke Peeters (EA) om de eerste twee plaatsen met slechts één punt verschil.
Bij de masters zijn Brian Lesterhuis (EA) en Serena Tielbeek (RTE) de grootste kanshebbers .
Vrijdagavond Eef Kamerbeek Atletiekarena te Eindhoven. Aanvang 19.00 uur.