• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

De 47e L’Avant Sylvestre crossloop, de derde crossloop in het kader van de Runamine Kempische Cross Competitie, kende een record aantal deelnemers sinds midden jaren negentig. In totaal schreven er zo’n 580 atleten in en passeerden uiteindelijk 537 deelnemers de eindstreep. De organisatie trakteerde de atleten op een pittig gevarieerd crossparcours. Door de regen van de voorafgaande dagen zaten er verschillende drassige stukken in het parcours. Tel daar de heuveltjes bij op, dan heb je een echt crossparcours. Alle wedstrijden bij de senioren en masters werden een strijd tussen Belgische en Nederlandse atleten. Uiteindelijk behaalden in de 10 categorieën voor senioren en masters 5 Belgische atleten en 5 Nederlandse atleten de overwinning. Het goed opgekomen publiek genoot zichtbaar van de diverse spannende wedstrijden.

Ruben Geys wint opnieuw.
Net als in 2014 was Ruben Geys (VABCO Mol) ook dit jaar weer de snelste in de lange cross bij de heren senioren. In een mooie wedstrijd, waarin hij vooral tot het ingaan van de laatste ronde moest duelleren met zijn landgenoot Manu Loverie (AC Duffel) die als master 1 ronde minder hoefde af te leggen, kwam de Belg als eerste over de finish. Zijn voorsprong op de nummer 2 Ben Vriens (Achilles) bedroeg 47 seconden en “master” Peter van der Velden (GVAC Veldhoven) eindigde als derde bij de heren senioren. Manu Loverie (AC Duffel) won de wedstrijd bij de masters 35+ voor Bart Lieckens AC Lyra Belgie) en Saïd Kanfaoui (AV Gouda). De overwinning bij de masters 45+ ging naar Filip Lijnen van Eindhoven Atletiek en Herman Lievens van AC Herentals was de snelste bij de masters 55+. Tot slot was het Frans Bekers van Loopgroep PK die de winst bij de masters 65+ in de wacht sleepte.

Esther Schouten pakt de overwinning bij de dames.
Op de lange cross bij de dames senioren wist Esther Schouten (VABCO Mol) haar ploeggenote Birgit Massagé van de tweede overwinning in Reusel op rij af te houden. Met een voorsprong van driekwart minuut op haar landgenote kwam Schouten als eerste over de streep. Gwynny Hamilton (AV Edam) wist beslag te leggen op de derde plaats. Bij de dames masters 35+ ging de winst naar de atlete van GAC uit Hilversum, Mirjam Koersen. Agnes Schipper (Hellas) behaalde de overwinning bij de masters 45+.
Spannende korte crossen.

Zowel bij de dames als bij de heren stond de korte cross wedstrijd op hoog niveau. Vooral bij de heren werden de 2020 meter bijzonder snel afgelegd. De winst ging bij de mannen naar Arne Agten in 6.11 minuten. Manu Loverie (AC Duffel), tweede in 6.18 minuten en Maarten de Nijs (AC Duffel), derde in 6.22 minuten zorgden voor een compleet Belgisch erepodium op deze afstand. In tegenstelling tot de mannen zagen we bij de vrouwen een compleet Nederlands erepodium. Sterker nog, bij de dames stonden 3 atletes van Eindhoven Atletiek op het erepodium. De overwinning ging hier naar Marta Pape (7.52 minuten) voor Anne Castelijns (7.54 minuten) en Serena Tielbeek-Kemp (7.58 minuten).
De volledige uitslag van de 47e L’Avant Sylvestrecross is terug te vinden op www.uitslagen.nl of op www.atletiekregio14.nl of op www.avr69.nl.

Overige wedstrijden in regio de Kempen

Best, elke 2e zondag van de maand, Conditio trimloop, georganiseerd door A.V. Gen. Michaelis in Best

 

Sint-Oedenrode, 16 juni, Vaderdaglopen, S.V. Fortuna '67 (inschrijving is geopend!)

Fortuna ‘67 vraagt uw aandacht voor het volgende:

Vanwege de reconstructie van de belangrijke verbindingsweg Sint-Oedenrode - Olland, heeft de gemeente een aantal wegen, die deel uitmaken van onze parkoersen op Vaderdag, als omleidingsroute aangegeven voor het verkeer.
Dit houdt in, dat wij van de gemeente dit jaar geen vergunning krijgen om onze Vaderdaglopen te organiseren op de voor u bekende parkoersen. Fortuna laat u echter niet in de steek.

Inmiddels hebben wij van de gemeente de vergunning gekregen om de Vaderdaglopen dit jaar in het kerkdorp Nijnsel te organiseren.

U kunt t/m zondagmorgen 16 juni voorinschrijven via inschrijven.nl en er is ook na-inschrijving op de wedstrijddag.

We zijn die dag te gast in het Zalencentrum de Beckart vlakbij start en finish.
Er is daar voldoende kleedruimte; douches zijn helaas niet aanwezig.

We hebben dezelfde afstanden als te doen gebruikelijk: 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 m en de halve marathon. De halve marathon is dit jaar wel over 2 ronden van 10.000 m + een keerpunt in de 1e ronde om de resterende 1.098 m te verkrijgen.
Verder is het niet mogelijk gebleken om een parkoers van 2.500 m uit te zetten. Het wordt nu 2.000 m, waarbij 2x het parkoers van de 1.000 m wordt gelopen.
Inmiddels staan alle parkoersen op de website van de Vaderdaglopen: https://vaderdaglopen.fortuna67.nl.
De inschrijftarieven voor de 5.000, 10.000 m en de halve marathon wijzigen niet, die van de 1.000 en 2.000 m zijn met € 1,00 verhoogd tot € 3,00.
Het is ook kermis in Nijnsel, dat maakt het nog aangenamer, die dag.

Blijf deze website regelmatig raadplegen, zodat u ook de informatie omtrent kleed- en doucheruimten niet gaat missen.

In 2025 vinden onze Vaderdaglopen weer plaats op de vanouds bekende parkoersen.

Het Wedstrijd Organisatie Comité

 

Eindhoven, 21 augustus, De Hypotheker Beekloop, A.V. Eindhoven Atletiek

 

 

Belangrijke informatie

Privacy protocol

Reglement BK's en ZNK's

Interessante websites

Logo atletiekunie

 

 

Atletiek.nu