• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Ja het is natuurlijk een pittige opgave. Op de zelfde dag als de Warandaloop gehouden wordt, een cross organiseren. Toch heeft Fortuna 67 haar cross op 22 november gezet en dat getuigt natuurlijk van enige durf.

Welke voordelen heeft de Driedorpen zoal ten opzichte van de Waranda?

Allereerst natuurlijk het parkoers. Als een oude rot als Ad Peters het al zo stellig beweert in een reactie op facebook, dat het parkoers van de Driedorpencross tot zijn favoriete parkoersen behoort en als Tim Kragten dat ook al vond in het interview dat wij onlangs met hem hadden, dan moet de organisatie er al niet ver vanaf zitten met hun bewering dat het parkoers van de Driedorpencross “het mooiste crossparkoers van Nederland is” en dat ondanks dat ze het met 70 meter in hebben moeten korten. Een kniesoor die er op let.
Wat dat betreft heeft de Waranda natuurlijk niet veel te bieden. Vroeger zouden we het een parkloop genoemd hebben.

Dan is er de de deelname. Massa’s mensen in Tilburg . Je omarmt het of je bent er geen voorstander van. Natuurlijk is het voor veel mensen fijn om in de anonimiteit weg te duiken en zich te verschuilen in de massa. Persoonlijk houdt ik van de fiere deelnemers die trots willen laten zien dat ze tot het peloton doorbijters behoren die, getekend door modder en zweet, de elementen trotseren en met een brede, vermoeide grijns op het gezicht de felicitaties in ontvangst nemen van de zojuist door hen geklopte tegenstander of tegenstandster.

En dan is er het inschrijfgeld. Zowel bij voorinschrijving als na- inschrijving ben je in Tilburg het dubbele kwijt van hetgeen je in St. Oedenrode betaalt.

Wel een feit is dat het aantal pupillen tot op heden wat achter blijft in vergelijking met vorig jaar, en dat is niet verwonderlijk. Er wordt in Tilburg geschermd met het Nationaal Kampioenschap voor deze categorie en dan moet je kiezen. Maar het aantal senioren, masters en junioren is bij de voorinschrijving al groter dan vorig jaar en dat geldt ook voor de recreanten. Zowel bij de mannen als vrouwen wordt nu al geplust. Er zullen weer spannende wedstrijden te bewonderen zijn en daarbij breng ik de finishfoto van twee weken geleden in herinnering. Die moest er twee maal aan te pas komen om bij de pupillen te bepalen wie er winnaar was.
Dus even niets beter te doen zondag. Kom ze aanmoedigen en bewonderen. Het beloven weer pittige wedstrijden te worden in St. Oedenrode.

En als je er dan toch bent: Laat ons genieten van je mooiste foto die je tijdens deze wedstrijd schiet ( zie fotowedstrijd) en trimmers; kijk zeker na of je bij de volgende wedstrijd, bij AVR'69 in Reusel op 13 december, gratis aan de start mag staan bij de Lávent Silvertre.

En dat allemaal omdat Fortuna '67 het heeft aangedurft om op dezelfde dag te gaan "zitten" als de Waranda.

Voor mij niet moeilijk kiezen waar ik zondag te vinden ben? Fortuna’67. Tot zondag.

Ben Saris

Overige wedstrijden in regio de Kempen

Best, elke 2e zondag van de maand, Conditio trimloop, georganiseerd door A.V. Gen. Michaelis in Best

 

Sint-Oedenrode, 16 juni, Vaderdaglopen, S.V. Fortuna '67 (inschrijving is geopend!)

Fortuna ‘67 vraagt uw aandacht voor het volgende:

Vanwege de reconstructie van de belangrijke verbindingsweg Sint-Oedenrode - Olland, heeft de gemeente een aantal wegen, die deel uitmaken van onze parkoersen op Vaderdag, als omleidingsroute aangegeven voor het verkeer.
Dit houdt in, dat wij van de gemeente dit jaar geen vergunning krijgen om onze Vaderdaglopen te organiseren op de voor u bekende parkoersen. Fortuna laat u echter niet in de steek.

Inmiddels hebben wij van de gemeente de vergunning gekregen om de Vaderdaglopen dit jaar in het kerkdorp Nijnsel te organiseren.

U kunt t/m zondagmorgen 16 juni voorinschrijven via inschrijven.nl en er is ook na-inschrijving op de wedstrijddag.

We zijn die dag te gast in het Zalencentrum de Beckart vlakbij start en finish.
Er is daar voldoende kleedruimte; douches zijn helaas niet aanwezig.

We hebben dezelfde afstanden als te doen gebruikelijk: 1.000, 2.000, 5.000, 10.000 m en de halve marathon. De halve marathon is dit jaar wel over 2 ronden van 10.000 m + een keerpunt in de 1e ronde om de resterende 1.098 m te verkrijgen.
Verder is het niet mogelijk gebleken om een parkoers van 2.500 m uit te zetten. Het wordt nu 2.000 m, waarbij 2x het parkoers van de 1.000 m wordt gelopen.
Inmiddels staan alle parkoersen op de website van de Vaderdaglopen: https://vaderdaglopen.fortuna67.nl.
De inschrijftarieven voor de 5.000, 10.000 m en de halve marathon wijzigen niet, die van de 1.000 en 2.000 m zijn met € 1,00 verhoogd tot € 3,00.
Het is ook kermis in Nijnsel, dat maakt het nog aangenamer, die dag.

Blijf deze website regelmatig raadplegen, zodat u ook de informatie omtrent kleed- en doucheruimten niet gaat missen.

In 2025 vinden onze Vaderdaglopen weer plaats op de vanouds bekende parkoersen.

Het Wedstrijd Organisatie Comité

 

Eindhoven, 21 augustus, De Hypotheker Beekloop, A.V. Eindhoven Atletiek

 

 

Belangrijke informatie

Privacy protocol

Reglement BK's en ZNK's

Interessante websites

Logo atletiekunie

 

 

Atletiek.nu