• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

De Eindhovense Studenten Atletiek Vereniging Asterix treedt vanaf seizoen 2021-2022 toe tot de Kempische Cross Competitie. Waarom willen zij deel uit maken van de competitie en wat zijn hun plannen?

Wat zijn jullie beweegredenen om toe te treden tot de competitie?
Normaal gesproken gaan veel van onze leden naar de crossen hier uit de regio. Wij promoten dit ook binnen de vereniging. Toen afgelopen jaar de crossen niet doorgingen merkten we nogal dat onze leden de crossen nogal misten. Wij hebben toen nog een kleinschalige interne cross georganiseerd waarbij leden in groepjes van 4 gespreid over de hele dag een parcours liepen, en dan hun loop doorgaven via Strava. Toch is dit wel anders dan een echte cross, waar je met z’n allen aan de startlijn staat, klaar om te gaan! Vorig jaar wilden we dan ook proberen om zelf een iets grootschaligere cross te organiseren, maar dat is er toen niet van gekomen omdat Corona roet in het eten heeft gegooid.

We hebben ook al eerder crossen georganiseerd, bijvoorbeeld de Nederlandse Studenten Kampioenschappen Cross in 2020. Dat beviel de vereniging goed. Toen Eindhoven Atletiek aangaf uit de competitie te stappen zagen wij onze kans. In de competitie zullen wij de plek, achtergelaten door Eindhoven Atletiek, dan ook overnemen.

Wat zijn jullie plannen voor jullie cross?Paarse heide 1
 Onze looptrainer (Ton van Hoesel) geeft in de winter altijd zaterdagtrainingen bij de Hut van Mie Pils in Waalre. Daar is
een prachtig stuk natuur waar een hele uitdagend cross parcours gemaakt kan worden. Wij zijn dan ook van plan om de cross daar te houden. Bij de Hut kunnen deelnemers dan koffie of thee halen, zich inschrijven, hun startnummers krijgen, en eventuele prijzen in ontvangst nemen. Op het beoogde parcours zullen atleten vinden wat bij een leuke cross hoort: heuveltjes, los zand, en dat in een prachtige omgeving met een mooie afwisseling van heide en bos. De cross zal de Paarse Boscross gaan heten. Dit omdat de clubkleur van Asterix natuurlijk paars is, en omdat de cross in de bossen aan de westkant van de A2 gehouden wordt. Paarse heide 2

Voor een impressie van het uitzicht tijdens de cross, zie de foto’s