• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Eindhoven Atletiek heeft, min of meer noodgedwongen, het parkoers voor haar Karpencross moeten wijzigen, maar zo op het eerste gezicht is de noodgreep een flinke verbetering ten opzichte van de oude rondgang. Zeker als ook het weer nog eens meezit en ook daar ziet het naar uit. De Karpencross kan nog in diverse klassen, maar ook in de verenigingsklassementen de stand flink door elkaar schudden.

karpen2Individueel zijn er natuurlijk al wel zekere winnaars, maar bij minimaal tien categorieën is het podium nog lang niet zeker.
In de verenigingsklassementen heeft Atletiek Oirschot bij de pupillen afgelopen zondag een flinke stap voorwaarts gemaakt en indien ze dit zondag nog eens herhalen kunnen ze het AVR’69 nog behoorlijk lastig maken voor de eerste plaats in het Buiten-Spel klassement.
Dat geldt ook voor de junioren van GVAC. Als zij vol aan de bak gaan kunnen ze Eindhoven Atletiek nog van de eerste plaats stoten.
Bij de senioren, masters en recreanten heeft AVR’69 de beste papieren. In verhouding hebben ze de grootste kans om in de loterij als winnaar uit de bus te komen. EA, DES en GVAC zijn de concurrenten omdat van hun vereniging, evenals AVR’69, minimaal 25 verschillende deelnemers aan een van de wedstrijden hebben deelgenomen. Benieuwd welke club uit de hoed komt en waarvoor Joop Broeders , de “chef kok” van Eindhoven Atletiek, het driegangenmenu gaat koken.


Loterij.
Aan de Runnersworld Kempische Cross Competitie is ook dit jaar weer een loterij verbonden. Hoofdsponsor Runnersworld heeft een flink aantal waardebonnen beschikbaar gesteld voor iedereen die minimaal aan zes van de acht crossen heeft deelgenomen. Uiteraard kan iedereen zelf in de tussenstand zien of je aan die voorwaarde voldoet. Nog maar vijf wedstrijden gedaan? Zondag naar Eindhoven.
Voor de recreanten hebben we dit ook bijgehouden. Momenteel hebben tien recreanten er al zes wedstrijden opzitten. Andrew Stabel (DES), Maikel Kokx (GVAC) en Wim Kremers uit Waalre hebben tot nu toe bij alle Kempische crossen aan de start gestaan en zijn ook nog eens gefinisht. Zeventien recreanten hebben er vijf gehad en dienen, om in aanmerking te komen voor de loterij, zondag bij de Karpencross nog “even” te finishen.
Kortom, voor iedereen reden genoeg om er zondag, bij de laatste cross van de Runnersworld Kempische Cross Competitie bij te zijn. Klik hier voor de voorinschrijving. Dit kan nog tot en met 20-2.

En daarna, de 4de maart, op naar de prijsuitreiking bij Atletiek Oirschot, dat, naast de prijsuitreiking, een oriëntatieloop heeft uitgezet. Hieraan deelnemen is waarschijnlijk voor velen een nieuwe ervaring. Zeker te weten dat je daarvan zeker zult genieten. Klik hier voor het volledige programma van de prijsuitreiking/oriëntatieloop.

Ben Saris
Organisatie Runnersworld Kempische Cross Competitie