• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

13 december staat voor de 47ste keer de L’Avant Sylvestrecross van AVR’69 op het programma. De derde wedstrijd van onze Runamine Kempische Cross Competitie. En als we de uitslagen van de laatste jaren er bij halen dan wordt het een echte Nederland België interland die de laatste jaren bij de senioren zeker en hier en daar ook bij de junioren door de Belgische atleten gewonnen werd.
Gemiddeld over de laatste jaren scoort “Reusel” het grootste aantal deelnemers van alle crossen in de Kempen.
Vorig jaar stonden bijna 200 lopers en loopsters aan de start bij het openingsnummer van dit hardloopevenement , de trimloop over diverse afstanden. AVR’69 schotelt al jarenlang een technisch parkoers voor waar kleine en grote heuvels, slootjes, veel bochtenwerk en de beruchte “wasbordjes” de deelnemers uitdagen om tot het uiterste te gaan.

Alles uit de kast
Dat laatste geldt ook zeker voor de wedstrijdlopers die voor dezelfde “problemen” staan , maar daarenboven ook nog eens met tegenstanders af moeten rekenen. Dat de Belgische crossers daar beter mee om kunnen gaan dan de Nederlandse blijkt uit de uitslagen van de afgelopen jaren en we zijn natuurlijk reuze benieuwd of dat dit jaar ook weer zal zijn. Alle reden voor ons om in deze thuiswedstrijd alles uit de kast te halen en te trachten de overwinning bij de mannen zowel als bij de vrouwen senioren in eigen land te houden.
De te kloppen Belgische collega’s: bij de vrouwen: Aria en Esther Schouten en An Claes en bij de mannen o.a. Ruben Geys , Arne Agten en Bart Lieckens
De moeite waard om deze strijd te komen bekijken.

En als je er dan toch bent. De wedstrijden in Veldhoven en St. Oedenrode hebben bewezen dat er ook volop strijd te zien is tijdens de korte cross en de junioren en pupillenwedstrijden waar bijna elke Kempische vereniging wel een of meerdere leiders in de klassementen heeft. AVR’69 is bij de meisjes pupillen B goed vertegenwoordigd met Iris Vught en Evy Sanders.

Minimaal zes evenementen
13 december dus al weer de derde wedstrijd van de Kempische Crosscompetitie. Dat betekent ook , als er niet werd gestart in Veldhoven en St. Oedenrode, dat dit de laatste kans is om in het eindklassement van de Kempische Cross Competitie opgenomen te worden.Dat betekent ook dat aan de overige crossen deelgenomen moet worden en dat betekent dan ook weer dat men, naast de ereprijzen, bij de pupillen en D junioren verzekerd is van een herinnering en bij de oudere wedstrijdatleten en trimmers kans maakt op mooie prijzen die verloot worden onder de deelnemers aan minimaal zes evenement van de KCC. Kijk er de reglementen en nog maar eens op na en wat er te winnen valt.

Naast de “must” om er in Reusel bij te zijn, vormen het prachtige parkoers in de Reuselse bossen nabij de trimbaan en Taveerne de oude toren, het grote deelnemersveld en de spannende wedstrijden die ons te wachten staan voldoende ingrediënten om aan de start te staan, of als toeschouwer aanwezig te zijn, bij de 47ste L’Avant Sylvestrecross. Tot dan.