• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Prima weer, een geweldig slotevenement waarover iedereen zeer enthousiast was ( met dank aan Roland van Loon en zijn vrijwilligers), en bijna alleen maar volle podia bij de prijsuitreiking van de Runnersworld Kempische Cross Competitie 2017-2018.

De meest ideale manier om deze competitie af te sluiten. Atletiek Oirschot was dit jaar aan de beurt deze prijsuitreiking te verzorgen. En het was door Ad van Zelst ( contactpersoon van AO bij de KCC) en zijn mensen prima geregeld. Jaarlijks zien we kans om daar net iets meer en mooiers van te maken en dat is hopelijk ook in de toekomst het geval.
Het clubhuis van Atletiek Oirschot was veel te klein om alle belangstellende te herbergen en gelukkig was de lente ’s nachts echt begonnen en konden we in een heerlijk voorjaarszonnetje de prijzen buiten uitreiken.
Uiteraard waren de prijswinnaars van de individuele klassementen al wel bekend. Slechts een enkeling, en dan nog vaak met een goede rede, die op het podium verwacht werd, moest verstek laten gaan. Vooraf hadden velen gebruik gemaakt om kennis te maken met een “oriëntatieloop” die op professionele wijze was uitgezet. Men kon hardlopend maar ook wandelend de uitgezette posten scannen. Voor de jeugd was een aparte tocht uitgezet. Wild enthousiast klokte iedereen uit en wellicht dat de Orientatie Bond weer enkele nieuwe leden kan bijschrijven.
De verenigingsprijzen
Tussen de individuele prijsuitreiking door werden ook de prijswinnaars van de verenigingsklassementen bekend gemaakt.
Bij de junioren gaat de overwinning naar de jongens en meisjes ABCD van Eindhoven Atletiek. Zij kunnen met 15 atleten een middagje naar keuze, klimmen, paintballen, waterskiën of bezoek aan een escape room bezoeken.
Eindhoven Atletiek, GVAC, AVR’69 en DES hadden zich geplaatst voor de loterij voor de senioren, masters en recreanten. Deelnemen, presteren en geluk in de loterij bepaalde wie de winnaar zou worden van het 3-gangen menu voor 30 personen dat door Joop Broeders geserveerd gaat worden.
Met respectievelijk 6, 6, 11 en 4 lotjes gingen ze de wijnkoeler in en GVAC kwam er als eerste uit, zodat Joop binnenkort met pannen en koksmuts afreist naar Veldhoven.
Atletiek Oirschot kreeg twee wedstrijden voor het einde in de gaten dat zij met flink wat inspanning wel degelijk kans hadden om de winst te pakken in het pupillenklassement. En dat deden ze dan ook ten koste van AVR’69 en GM
Stefan Hoeymans , eigenaar van Buiten-Spel reikte zelf de prijzen uit. Respectievelijk € 200,-- € 150,-- en € 100,00 tegoedbonnen om uit zijn rijk gevulde assortiment, attracties te kiezen om het pupillenkamp, de wervingswedstrijd of welke verenigingsfeest mee op te vrolijken.
Tussen al de prijzen door werden ook nog de lotjes getrokken voor de 20 waardebonnen van € 25,--, te besteden bij Runnersworld Eindhoven, voor iedereen die minimaal aan 6 van de acht wedstrijden had deelgenomen.
De winnaars van deze waardebonnen tref je hieronder aan. De namen zijn ook bekend bij Runnersworld Eindhoven en men kan hier de bon meteen verzilveren bij een bezoek voor 1-7-2018.
Legitimatie bij het bezoek aan Runnersworld kan nodig zijn, indien je daar nog niet bekend bent.
Ten slotte reikte Roland van Loon de prijzen uit voor de oriëntatieloop. De uitslag hiervan wordt uiteraard nog gepubliceerd.

Winnaars loterij:
Gijs Lavrijsen DES
Diederik Brouwers DES
Ferry Moonen Eersel
Ron Sporen Veldhoven
Hanna Dijkman GVAC
Ilse van de Wiel GM
Juul Cox AVR 69
Cas Verhagen AVR 69
Teun Duisters RTE
Ruud vd Borne AVR 69
Ruud Lauwers AVR 69
Jan School GVAC
Bram Cuypers EA
Merlijn Wijn EA
Jan de Kok GVAC
Richard de Laat AVR 69
Eef Schellens EA
Ad van Limpt DES
Peter Hellings Fortuna 67
Brecht Wijnholds GVAC

Prijswinnaars kunnen zich dus rechtstreeks melden bij Runners World Eindhoven.

Rest ons te bedanken: onze sponsoren Runners World, Buiten- Spel en Samenspel Sportprijzen, Patrick Stassen ( EA) voor het bijhouden van de klassementen, Twan van der Heijden (DES) voor het verzorgen van de twee-wekelijke aankondigingen en Joop BroedersEA) voor het verzenden daarvan. Peter Hellings (Fortuna 67) voor het masteren van de website.

Binnenkort evalueren we weer en zullen de aantekeningen van de beoordelaren Frank Abbink (GM) , en Leon Classen( EA) tegen het licht gehouden worden en wellicht bijdragen tot een nog mooiere competitie 2018-2019. Jan de Kok (GVAC) en Ad van Zelst ( AO) zullen eventuele wijzigingen die nodig zijn aanpassen in de reglementen.

Suggesties voor verbetering zijn van harte welkom.!!

Zo zie je dat alle clubs die een wedstrijd organiseren in de KCC een bijdrage leveren om het onze atleten en recreanten in de Kempen en ver daarbuiten aantrekkelijk te maken om aan de KCC deel te nemen.

Ben Saris
Organisatie Runnersworld KCC