• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Nu de kruitdampen in Oirschot zijn opgetrokken allereerst nog even de uitslag van de oriëntatieloop. Naomi van Opstal, de winnares bij de meisjes C bij de Kempische Cross Competitie bleek ook de beste en de snelste oriënteerster te zijn in de Kemmerbos Kempische Cross Competitie oriëntatieloop.

De vrijwilligers van de Klompen Oriëntatie Vereniging Zuid verzorgde deze oriëntatieloop. klik hier om voor de uitslag op hun site te komen.

Dan zijn er ook nog foto’s gemaakt door Ad van Zelst en ook die laten we jullie graag zien om een indruk te krijgen van de orientatieloop, maar ook van de prijsuitreiking


En dan wat cijfers:

Van de afgelopen tien jaar hebben we de cijfers van de KCC bijgehouden. En daaruit destileren we enkele merkwaardige of opvallende cijfers.
Dit jaar was het GVAC met de Witvencross die het grootste aantal deelnemers trok. Dat was niet helemaal vreemd, want de Witvencross was het strijdtoneel van de Brabantse Kampioenschappen die waarschijnlijk pas weer over vijf jaar in onze regio wordt gehouden. Nu dus al vast nadenken of dat in de toekomst op je parkoers kan en of je dat organisatorisch voor elkaar krijgt. In Veldhoven hadden ze het in ieder geval prima voor elkaar. Met ruim 100 atleten meer dan normaliter mag GVAC terug kijken op een zeer geslaagd evenement, zeker ook met de vele wandelaars die zij tegelijk met de Witvencross naar zich toe weten te trekken. Een voorbeeld voor andere organisatoren. Totaal overschreed GVAC de 1000 deelnemers ( inclusief de wandelaars)
Na GVAC kwam Atletiek Oirschot met de Auw Jaorscross met opmerkelijk veel deelnemers uit de bus. Met maar liefst 273 recreanten die het Auwe Jaor uitliepen, staken ze qua recreanten ver boven alle overige crossen uit. Valkenswaard had de meeste pupillen aan de start: 112. De senioren verzamelde zich het 131 deelnemers in Reusel en daar is de ligging tegen de Belgische Grens niet vreemd aan. Veldhoven, dat dus in totaliteit de meeste atleten en recreanten trok ( 538 gefinishte) blonk alleen echt uit bij de junioren. Daar hadden ze 92 atleten aan de start staan, terwijl het gemiddelde van de junioren dit jaar op het diepterecord van 59 uitkwam. Waren Brabantse niet in Veldhoven geweest dan was dit cijfer nog wat triester uitgevallen. Tegenover de 538 deelnemers stonden er bij Fortuna’67 dit jaar de minste (324) aan de start.

Zorgen
Oké de pupillen lieten een positief beeld zien. Mogen we daaruit de hoop putten dat het met de junioren de komende jaren ook weer beter wordt? Mijns inziens lukt dat alleen als de (junioren)trainers de crossen, ook voor de technische atleten, in hun programma opnemen. Daar maak ik me dan toch zorgen over. Zelf kom ik, zoals wellicht bekend, uit de baanatletiek. Als junior zo’n 6800 punten op de 10-kamp en ruim 7.30m ver zijn hoogtepunten uit mijn carrière. Maar als junior stond mijn trainer er op dat ik aan diverse regionale crossen deelnam en hoe verder het winterseizoen vorderde hoe dichter ik bij de overwinning kwam. Nooit echt gelukt trouwens. Aan het begin van het baanseizoen was ik zowel qua conditie als qua kracht/snelheid klaar voor het zomerseizoen. Niks mis mee dus met crossen.

2015 12 27 ajc ad van zelst 415 LargeIk had gehoopt dat de verenigingsklassementen, ook bij de junioren, haar uitwerking zouden hebben. Bij de pupillen lukte dat vrij goed. Hier ontspon zich een pittige strijd tussen AVR’69 en Atletiek Oirschot. Bij de senioren/masters/recreanten weet ik dat zowel AVR’69, GVAC als DES erg hun best hebben gedaan. De junioren bleven achter. Eindhoven Atletiek trok aan het langste eind en hopelijk bevalt hun uitstap zodanig dat zij dit positief doorbrieven aan hun collega-atleten van de overige Kempische clubs.
In totaliteit trok de Kempische Cross Competitie dit jaar ruim 1600 unieke deelnemers, waarvan 834 wedstrijdatleten.


Nu eerst het baan- en wegseizoen, met weer vier mooie avondwedstrijden in Circuit 14 en gaan we ons ook weer voorbereiden op het cross seizoen 2018-2019 dat in november weer begint in Veldhoven.


Alle tijd ook voor sponsoren en adverteerders om te bezien of ze ons financieel kunnen ondersteunen om de Runnersworld Kempische Cross Competitie volgende winter weer een stap(je) verder te brengen.

Ben Saris
Organisatie KCC