• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Het is al weer een hele tijd geleden dat Atletiek Oirschot haar Auwjaorscross altijd op oudejaarsdag organiseerde. Alle organisatoren en atleten pakten de laatste dag van het jaar vrij en stonden in Oirschot aan de start. Na verloop van tijd leverde dat toch de nodige problemen op en zo kon het gebeuren dat de Auwjoarscross verhuisde naar de laatste zondag van het jaar en dat kwam wel eens heel ongelukkig uit. Zoals vorig jaar toen deze laatste zondag op 2de Kerstdag viel.
Eens in de ca. 10 jaar is het dan toch echt weer een Auwjaorscross. En dat is dit jaar te doen. En dat roept bij de organisatoren van Atletiek Oirschot de vraag op:
"Wordt de 31e RABOBANK AUWJAORSCROSS dit jaar weer de grootste cross van de Runnersworld KCC?"

Ad van Zelst van de organiserende vereniging: “Met meer dan 600 deelnemers in alle categorieën is de Auwjaorscross van Atletiek Oirschot al jaren de grootste cross van de KCC. Helaas was er vorig jaar een dip omdat de wedstrijd op 2e Kerstdag was. Dat gaan we nu op oudejaarsdag inhalen!”
Wat maakt Oirschot zo aantrekkelijk? Op de eerste plaats: het valt in de kerstvakantie en dan wil je na de kalkoen wel weer eens de benen losgooien. Dan de locatie: vanaf het atletiekveld van Atletiek Oirschot loop je meteen het bos in. In het parcours zit een gemeen kuiltje en wat pittige bultjes, maar je kunt het niet extreem zwaar noemen.
En na 30 edities van de Auwjaorscross weten ze in Oirschot wel wat er nodig is voor een mooi feestje: erwtensoep met worst!

Alle informatie is te vinden op de website . En kijk dan ook eens naar de mooie fotoreportages van de Auwjaorscross 2016!

ajc 2017 afbeelding

foto: Ad van zelst