• Asterix cross
  • Oirschot cross
  • GM Baanwedstrijd
  • Prijzen Circuit 14
  • Brabantse Kampioenschappen

Met nog twee wedstrijden te gaan is de strijd om de overwinningen in de Runnersworld Kempische Cross Competitie in veel categorieën, mijn inziens, spannender dan ooit te voren.
In bijna alle klassen staat op dit moment zeker nog niet vast wie in Oirschot, tijdens ons slotevenement en de prijsuitreiking, bovenop het podium zal komen te staan. Moest in het verleden aan minimaal zes wedstrijden worden deelgenomen, nu dit is losgelaten betekent het  dat het zowel in Valkenswaard bij de Wedertcross als bij de Karpencross in Eindhoven voor flink wat ranglijstaanvoerders nog noodzakelijk zal zijn om aan de bak te komen.
AVVWe kunnen dus, zowel in Valkenswaard en één week later al weer in Eindhoven, nog mooie strijd verwachten.
Dat geldt ook voor de verenigingsklassementen. Intussen hebben we van de AU het aantal pupillen per 1-1-18 van alle clubs binnen gekregen en hebben we intussen een “schone” stand vermeld.
Overigens hebben we die nu ook van de junioren, senioren en recreanten en dat betekent dat we ook voor deze categorieën in de toekomst “gewogen” klassementen op kunnen maken.
Als organisatie vragen we ons natuurlijk af of deze verenigingsklassementen voldoende bekendheid krijgen binnen de clubs. Zijn trainers/atleten voldoende bekend met deze klassementen en wordt er gestimuleerd om als club vol aan onze competitie mee te doen. Bij AVR’69 zijn ze er blijkbaar wel mee bezig. Zowel de pupillen als de senioren/recreanten voeren de ranglijst aan terwijl de junioren op de vierde plaats staan. Bij de junioren voert Eindhoven Atletiek de ranglijst aan. Maar ook in de verenigingsklassementen is de beslissing niet gevallen.

Dan wijs ik ook nog even op ons slotevenement. Bij Atletiek Oirschot vindt op 4 maart de prijsuitreiking plaats en als omlijsting heeft Roland van Loon een oriëntatieloop uitgezet en ik denk, zowel als je wel of niet met dit fenomeen bekend bent, je veel plezier zal beleven door, al lopend en navigerend, de bossen rondom het clubhuis van Atletiek Oirschot te verkennen. Lees de aankondiging van deze aankondiging goed door omdat er niet onbeperkt kan worden ingeschreven. klik hier voor de aankondiging
Maar eerst dus nog naar de Wedertcross (voorinschrijving sluit 15-2) en de Karpencross.

Ben Saris
Organisatie Runnersworld Kempische Cross Competitie