f t g m
Copyright © 2020 Home - website ontworpen door Peter Hellings - Website ontworpen door P. Hellings

De kop is er af.

 

De Witvencross, vorig jaar nog het parkoers waarop om de Brabantse crosstitels gelopen werd. Uiteraard konden ze bij GVAC het deelnemersaantal van vorig jaar niet halen, maar GVAC kan terug zien op een prima wedstrijd.
Wat opviel?
De groep 65 plussers, zowel bij de mannen als de vrouwen was mager vertegenwoordigd.
De minipupillen hebben zich amper of (nog) niet gemeld aan het cross-seizoen, maar jong geleerd is oud gedaan geldt ook voor het crossen.
De familie de Stigter was wederom vertegenwoordigd ( komen elke cross vanuit het groene hart van Nederland, om in de Kempen te crossen) en dus zaak voor alle organiserende clubs dat de erwtensoep warm is. Daar komen ze voor. Liefst eigen gemaakt met veel worst.
Het aantal pupillen lag in totaliteit fors boven het gemiddelde van voorgaande jaren
Atletiek Oirschot was met een grote groep pupillen en junioren vertegenwoordigd en gaan weer een gooi doen naar het verenigingsklassement bij de pupillen.

Nog even over de verenigingsprijzen.
Net als vorig jaar hebben we verenigingsklassementen. De pupillen gaan voor spel-attributen van Buiten-Spel, De junioren kunnen een Escape Room ervaring tegemoet zien en de senioren/masters en recreanten kunnen weer genieten van een 3 gangen hardloopmenu.
Dit jaar proberen we de eindstand, evenals dat dit bij de pupillen al gebeurde, mede af te laten hangen van het aantal leden dat de clubs hebben in de diverse categorie├źn. Daarvoor hebben we de ledenadministrateurs/secretarissen ingeschakeld. We hebben nog niet alle cijfers binnen en tot die tijd moeten we het doen met geschatte aantallen. We corrigeren zodra we de juiste cijfers krijgen.
Zoals de stand nu is gaat bij de pupillen Atletiek Oirschot aan de leiding, de junioren worden aangevoerd door AVR'69 en bij de senioren/masters/recreanten gaat GVAC voorop in de strijd..
Zaak is in deze laatste categorie nog wel dat er minimaal 25 unieke deelnemers aan de start moeten staan. De eigen wedstrijd wordt daarbij niet meegerekend. Vooralsnog is Eindhoven Atletiek de enige club die deze 25 al gehaald heeft.
Over twee weken hebben we weer nieuwe kansen. Dan gaan we met zijn allen naar St. Oedenrode. De Driedorpencross. Benieuwd hoelang deze naam nog bestaat, want St. Oedenrode is opgenomen in de nieuwe gemeente Meijerijstad en dat geldt voor alle drie de dorpen (St. Oedenrode, Veghel, Schijndel) waarnaar de cross in St. Oedenrode genoemd is. Tot de 25ste.