f t g m
Copyright © 2019 Home - website ontworpen door Peter Hellings - Website ontworpen door P. Hellings

Moeder Loes en dochter Mieke: “We gaan samen het cross-circuit afmaken.”

 

Vlak voorbij de finish van de Drie Dorpencross in Sint Oedenrode krijgt ze een stevige high five, direct gevolgd door een nog steviger knuffel. Goed gedaan! C-junior Mieke de Vos (13) finisht in haar eigen ‘Rooi’ bij de Runnersworld Kempische Cross Competitie voor het eerst op het podium. “De derde plaats”, glundert ze. “En waar ik héél blij mee ben.”
Ze heeft best lang korfbal gespeeld, voor ze via een vriend bij de atletiek en dus bij Fortuna ’67 terecht kwam. “Vorig jaar ben ik lid geworden”, vertelt Mieke verder. “Toen een paar crossen in de buurt gedaan, en soms ook wat korte wegwedstrijdjes. Laatst liep ik samen met m’n moeder de City Run van 5 kilometer in Eindhoven.” Er verschijnt een tevreden glimlach. En baanwedstrijden? “Nee, nog niet. En ook geen technische nummers, alleen hardlopen dus”, antwoordt ze. “Maar ze zijn bij ons nu druk bezig met een verspringbak en installatie voor het hoogspringen.”

Mieke Loes Driedorpencross 2018Trainen
Mieke traint twee keer per week, onder andere bij Patrick Sanders. Maar die doet het toch heel speels? “Klopt”, bevestigt Mieke nog maar eens. De fotograaf van dienst, Piet Sanders, is de vader van Patrick: “Hij doet het dan ook ontzettend graag. Nee, vandaag is-ie er niet, druk, druk, druk. Nu met carnaval.” Verder krijgt ze training van de hardlopers Sanne van Lieshout en Guus van Kessel. Mieke, ze wijst naar iets verderop: “Kijk, daar loopt Guus toevallig net voorbij in de wedstrijd van de junioren, die in het oranje shirt.”

40 jaar lopen
Haar moeder Loes van Wershoven (46) luistert al die tijd mee. Ze is tweede geworden bij de vrouwen masters V45. Ze liep al langer voor zichzelf. “Misschien al 40 jaar”, lacht Loes. “Op een gegeven moment ging ik Mieke wegbrengen naar de club, dus ik dacht dan kan ik net zo goed ook lid worden en meelopen.” In haar klasse is ze tijdens de Drie Dorpencross op de derde plaats gestart en van daaruit naar de tweede positie opgeklommen. Net als Mieke traint ze twee keer per week. En een doel heeft Loes ook: “Volgend jaar wil ik een halve marathon lopen.” Ze heeft gelijk maar een wedstrijdlicentie aangeschaft: “Dat komt ook wat praktischer uit als ik samen met Mieke ga crossen.” Want over één ding zijn moeder en dochter het eens: “We gaan samen het cross-circuit afmaken.”

Foto: Piet Sanders
Tekst: Pieter Grootes